Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ndiggity Покажи съобщение
    Случайно една от тези която си гледал да е -
    https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...1&slink=9dkix9 ?

Хвърлил съм й око от известно време, но се чудех дали си заслужава да ангажирам човек, за да ходим да я гледаме. Ще ми се да е нещо фейслифтово, но тази ако е в добро състояние и я свалят до 6к може и да е оферта.
    В тази автокъща гледах друга кола, която беше в много добро състояние и тази случайно е видях. Не съм я разглеждал, защото е жтс, но всички коли в къщата са от Швейцария и повечето бяха в добро състояние, но джамбазинът е малко темерут.
    Last edited by Gogata; d.m.y г., 21:15.
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Тази я видях днес в мобилето. Не съм я виждал на живо, а и нямам намерение в тоя студ и лед.
      Ако до седмица-две се стопли малко времето може да ида да я видя. Черна 159ка седан с черна кожа си е красота.
      И на снимки изглежда супер запазена. Най-вероятно е на реални км. Виж жтд в тоя ценови диапазон в мобилето с кви омачкани седалки, протрити лостове и волани са...
      156 2.0TS

Comment

• Ей, голямо плюене по теа жтд-та бе..., бахти злобата

Пс Понеже съм пич, сега ще те светна що жтд-та имат по захабени волани, салони и т.н. Защото има един педал в дясно и като го ритнеш се случва така че корема ти се обръща, сърцето затуптява по-бързо, идва прилив от адреналин и те обливат едни топли вълни. Логично мозъка опитва да охлади тялото, което води до изпотяване, а от там и по-захабените салони, волани и т.н.
        Всичко това е напълно немислимо с жтс, защото просто няма какво да се случи като ритнеш ония педал на същото място. Ся разийш ли що тей стаа ?

Пс Сега нещо малко по-сериозно, ако колата е от Швейцария, огледайте за ръжда задължително.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Мойто jtd е с точно толкова запазени седалки на 220 хиляди Човек да е пълна свиня, че да прецака кожа като тази за 150-200 000 км.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm Lusso ~180bhp

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
            Пс Понеже съм пич, сега ще те светна що жтд-та имат по захабени волани, салони и т.н. Защото има един педал в дясно и като го ритнеш се случва така че корема ти се обръща, сърцето затуптява по-бързо, идва прилив от адреналин и те обливат едни топли вълни. Логично мозъка опитва да охлади тялото, което води до изпотяване, а от там и по-захабените салони, волани и т.н.
            Mдаа, а Шумахер се е возил на ЖТД с чип и още не може да се оправи горкия, боли го главата от многото торк
            156 2.0TS

Comment

• А бре вие дами нямате ли си???

Те имат една камара висулки и дрънкулки по тях.

Да не говорим, че дори на предна седалка държат постоянно да стискат с едната ръка дамската си чанта дори отзад да няма никой и спокойно да могат да я "паркират" там...

Ей--й-й-й-й...Мноу зелени сте още ...

Ако имате и дъщери(аз нямам ама имам познат с 2 ), е тогава ви се разказа играта и на вас и кожения салон ....
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• За километрите не знам дали е имало пазарлък, но за годината - има. Човекът не е достатъчно честен, всъщност продава 13 годишна кола от лето 06-то.
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Здравейте! С интерес ви чета спора и реших да се включа. Понеже имам близо 40к с jts и над 160к с jtd мога да кажа, че поне на мен ми беше по приятно да карам jts. Естествено jtd е по приятно на колонката.
                  145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                  159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                  159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Хубаво правиш, че се включи, благодаря за мнението. Можеш ли да споделиш, какви проблеми си имал с жтс-а?

Иначе и преди съм го казвал. Дизела е компромис (както и газта). Там където цената на горивото няма значение (Америка, ОАЕ/Дубай/Катар, Саудитска Арабия) дизели не кара никой. Хората си правят кеф на бензин. И обикновените им коли пак са на бензин, дори да не са спортни.
                    И колите за кеф навсякъде по света (ферарита, ламборгинита, 911ки, гт-ри, американските мустанги и прочее muscle cars) са само на бензин.
                    Last edited by dhtj; d.m.y г., 23:16.
                    156 2.0TS

Comment

• Аз съм писал. Май имаше тема за jts. Смених верига, съединител и маховик.
                      159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Не е малко.
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• За съединителя и маховика аз съм си виновен а до някъде и за веригата. Колата се караше доста на писта и по планински пътища за кеф. Аз си мислех, че ще счупя и кутията,но докато беше при мен не се обади.
                          159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Колеги с какви масла карате печките?
                            Последните 6-7 смени съм с Бардал и досега не съм имал забележки към него, но днес забелязах, че за 7к км след смяната на маслото degradation level-a на маслото е на 90%.
                            Не знам дали и това масло вече не е станало менте или ДПФ-а прави мизерии, макар че засега работи коректно и не съм имал проблеми с него. Нивото на маслото не съм забелязал да се покачва, също не го и гори. ДПФ си прави регенерации средно на 500-600км и не съм забелязал нещо смущаващо.
                            Възможно ли е да вкарва нафта в маслото или просто маслото е ментак?
                            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Е как ще вкарва нафта в маслото при регенерация....?
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                                Е как ще вкарва нафта в маслото при регенерация....?
                                При регенерация прави смес от гориво и масло в дпфа и ако бъде прекъсната регенерацията връща всичко в маслото. При мен когато имах проблем със сензора на дпф се качваше нивото на маслото :д

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Comment

Working...
                                X